decor

DIBORERNA

Dibor är en folierings & profileringsbyrå med högt i tak som producerar och levererar i princip allt inom dekor och profilering. Vi verkar lokalt i Kalmar men har kunder i flera regioner och har en gedigen erfarenhet inom foliering, grafisk layout samt produktionsledning och varumärkesutveckling.

Oavsett om det handlar om att förstärka din företagssidentitet, locka nya kunder eller helt enkelt göra en imponerande statement, är vi här för att göra det möjligt. Via oss får ni en helhetsleverantör som sköter alla delar åt er, allt från att komma på idéer till att sätta dekor och leverera fysiska produkter.

decor
Vi på dibor
Dardan och Behnam
bg-2

Öppen och ärlig kundrelation

Ett skratt förlänger livet och ärlighet varar längst. Två uttryck som förklarar oss på Dibor väldigt väl.

Vi älskar att lätta på stämningen och håller alla våra kunder varmt om hjärtat. Ni blir helt enkelt en del av oss och vi värnar om ert varumärke som om det vore vårt eget.

Vi tror också på ärlighet, öppenhet och lojalitet vilket är hörnstenar i vårt företag. När ni väljer oss som er partner kan ni förvänta er en högkvalitativ slutprodukt men även en transparent och ärlig samarbetsprocess.

Vi strävar efter att förstå era unika behov och önskemål för att skapa skräddarsydda lösningar och levererar alltid det lilla extra - allt för att överträffa era förväntningar.

decor

Hur Dibor startade

Att Dibor skulle bli den verksamhet den är idag var ingen tanke som slog oss. Allting började med en hobbyverksamhet där vi, Behnam och Dardan, försökte hitta ett garage eller lokal för att jobba med våra privata bilar och ha som extra förråd. Men desto fler hyresvärdar vi kontaktade fick vi samma svar: “Ni behöver ha verksamhet för att få hyra.”

Efter lite planerande tänkte vi bara, Okey - vi kör, vi ger det en chans. Så vi startade ett aktiebolag och flyttade därefter in i en lokal ute i Smedby. Vi köpte in en första maskin och började producera eget material. Liten skala blev långsamt större och allt fler projekt trillade in. Tillslut kändes lokalen för liten.

Utropstecken Okey
- vi kör.

Vi hade tidigare varit i kontakt med fastighetsägaren över lokalen på Törnebyvägen och droppat kommentaren; om lokalen nånsin skulle blir ledig, hör av dig! Överraskande nog ringde telefonen inte långt efteråt och gav oss erbjudandet om att flytta in.

Behnam har en lång erfarenhet inom branschen i just dessa lokaler, vilket blev lite som att komma hem, men under helt nya förutsättningar. Tillsammans med Dardan som har en gedigen erfarenhet inom profileringsbranschen och jobbat över 10 år med produktutveckling, effektivisering och profilering kunde vi nu erbjuda en helhet med hela ledet inom profil och folieringsmarknaden.

Vi båda sa upp oss från vårt tidigare jobb och tänkte nu satsa helhjärtat på företaget. Vi såg en stor chans och marknad att slå oss in på och vi insåg att vi båda behövde fokusera på Dibor till 110%.

I lokalen på ca 300m² finns en monteringshall på 7m till takhöjd och med 30m från port till port kan vi ta emot långa ekipage och har kapacitet för många fordon och mycket produktion åt gången. Vilket är en förutsättning för att kunna erbjuda kunder den service vi önskar.

Redan under vårt första år från det att vi växlade upp och körde heltid på Dibor har vi nu anställt två till personer till vårt Dibor-gäng. Idag kan vi erbjuda fullskaliga grafiska tjänster, allt inom foliering och profilering och även med stora möjligheter med vass digital produktion. Vår resa har bara börjat så är ni nyfikna på att se hur det går för oss följ oss i sociala medier, där händer alltid något nytt!

Fun fact:

Drini + Borghey =

logo

Namnet Dibor kommer från grundarnas efternamn där Di och Bor kombinerats. Tanken var att företagsnamnet endast skulle registreras för att senare bytas ut. Men sen affärerna utvecklades och varumärket formades insåg vi att vårt namn är väldigt unikt och skapar en nyfikenhet.

För att lyfta vårt yrkesområde och vad vi gör tillkom taglinen Foliering & Profilering. På så sätt kan vi visa på vår bredd och fokusera på flera områden, och när väl kunder förstått vad vi gör glömmer de oss inte.

Våra senaste projekt